Головна Новини На Тернопільщині страшна аварія забрала життя юного спортсмена та батька іншого футболіста

На Тернопільщині страшна аварія забрала життя юного спортсмена та батька іншого футболіста

Велике горе прийшло на Бучаччину. 4 січня у страшній аварії загинули Валерій Мельницький та 11-річний Михайло Процюк. Ще двоє однолітків Михайлика з важкими травмами знаходяться у лікарні, за їхні життя борються тернопільські медики, пише Номер 1

Усі четверо того злощасного дня поверталися з тренування. Хлопчики займалися в Тернополі у футбольній секції Дитячо-юнацької спортивної школи. Як розповів їхній тренер Роман Курдупель, юнаки були надзвичайно талановитими, а тому після того, як навчалися футбольним азам у бучацькій ДЮФК  «Еліта-14», вирішили продовжити вдосконалювати майстерність у Тернополі. Батько одного з юних футболістів, Валерій Мельницький, зазвичай власною автівкою «Kia Sportage» відвозив дітей на тренування і привозив після заняття. Так було і 4 січня, коли після тренування бучачани з обласного центру рушили в напрямку рідного міста. Але до нього не приїхали. О 16:30 неподалік села Доброполе на автодорозі Тернопіль – Івано-Франківськ їхнє авто потрапило в аварію. За інформацією відділу комунікації поліції Тернопільської області, фуру, що їхала порожньою, в якийсь момент почало заносити.

– Вантажівку викинуло на смугу зустрічного руху і вона врізалася в джип. Через сильний удар транспортні засоби розкидало в різні сторони проїжджої частини. У результаті аварії загинув водій «Kia Sportage» та дитина (2007 року народження). Ще двох пасажирів доправили до лікарні. Кермувальник вантажівки живий, – повідомили тернопільські правоохоронці.

У ДТП загинув батько одного з юних футболістів Валерій Мельницький та воротар дитячої команди Михайло Процюк, котрий сидів поруч із водієм на передньому сидінні.

– Михайлові Процюку в лютому мало виповнитись усього 12 років. Він був високим на зріст, обіймав воротарську позицію нашої команди U-12, мріяв про спортивну кар’єру, хотів стати відомим голкіпером та прославляти рідну Бучаччину і Тернопілля. Дуже гірко, коли нас залишають зовсім юні, красиві й талановиті, – сказав тренер Роман Курдупель.

За життя двох дітей, які сиділи на задньому сидінні позашляховика, 11-річних Дениса Мельницького та Василя Морпака борються лікарі обласної дитячої лікарні. За словами Романа Михайловича, котрий до третьої години ночі перебував із хлопцями в лікарні, обом зробили операції. Василь Морпак отримав важчі травми, йому складали щелепу і носа, водночас лікарі обнадіюють та кажуть, що з хлопцями все буде гаразд.

Валерій Мельницький був дуже позитивним чоловіком, мав невеличкий бізнес, пов’язаний із продажем мастильних матеріалів до автомобілів, і, як кожен батько, дуже хотів, щоби його син Денис був здоровим та успішним.

– В аварії загинув мій студентський друг із Кам’янець-Подільського планово-економічного технікуму Валерій Мельницький із Бучача. Разом грали за збірну технікуму в міському чемпіонаті. Востаннє зустрічалися в Гусятині влітку на фінальних обласних змаганнях «Шкіряного м’яча». Пам’ятаю, в індивідуальному заліку у жонглюванні м’ячем кращим тоді став його син Денис Мельницький (результат – 120 разів). Висловлюю співчуття рідним і близьким покійного Валерки. Він дуже любив свого сина і футбол, – розповів голова Федерації футболу Гусятинського району Віталій Остафійчук.

Поховали Михайла Процюка в рідному Бучачі, а Валерія Мельницького – за 10 кілометрів від Бучача, в рідному селі його батьків.

P.S.: Редакція «Номер один» приносить щирі співчуття рідним і близьким загиблих. Нехай земля їм буде пухом.

Віталій Попович