Головна Новини На Тернопільщині створений перший в Україні проектний відділ при Службі автомобільних доріг

На Тернопільщині створений перший в Україні проектний відділ при Службі автомобільних доріг

На Тернопільщині створений перший в Україні проектний відділ при Службі автомобільних доріг. Завдяки цьому у 2017 році на виготовлення проектно-кошторисної документації організація зекономить близько 10 мільйонів гривень.

 

Як відомо, чимало грошей під час проведення капітального ремонту, реконструкції чи будівництва «з’їдає» вартість виготовлення проектно-кошторисної документації. Спеціалізовані інженерні вишукування, розроблення проектних рішень, креслення та підрахунки часто коштують мільйони гривень. Кошти платників податків роками перераховувалися проектним інститутам та організаціям. У 2016 році Служба автомобільних доріг вирішила відмовитися від усталеної практики і ризикнути – створити в структурі організації проектний відділ, працівники якого професійно кваліфіковані та відповідно сертифіковані.

 

Завдяки налагодженій комунікації та логістиці, оперативність виготовлення проектної документації зросла. Це дало можливість вчасно включити в плани робіт об’єкти ремонту та будівництва, реалізація яких покращить структуру автотранспортної мережі області і позитивно вплине інвестиційну привабливість регіону.

 

Проектні роботи, виконані відділом проектно-кошторисної роботи та ціноутворення, вигідно відрізняються меншою вартістю, в порівнянні з іншими проектними організаціями. Крім того, отримані від замовників кошти за проектно-вишукувальні роботи спрямовуються на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування Тернопільської області.

 

У підрозділі працює 7 спеціалістів. Відділ проектно-кошторисної роботи та ціноутворення укомплектований сучасним вимірювальним обладнанням, офісною та обчислювальною технікою. Розрахунки і креслення виконуються з використанням автоматизованої системи проектування об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури.

 

Наразі відділ Служби автодоріг пишається розробкою, а згодом реалізацією, 4 проектів поточного середнього ремонту автомобільних доріг. Зокрема, М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на ділянці км 411+100-413+860 і ділянці км 295+000-311+750, Н-02 Львів-Тернопіль на ділянці км 84+073-123+150 (окремими ділянками), Р-39 Броди-Тернопіль на ділянці км 31+586-38+586.

Щороку потреба Тернопільщини у виготовленні проектно-кошторисної документації на ремонти автомобільних доріг, мостів, шляхопроводів, вулиць та проїздів населених пунктів області сягає 10 млн. грн.

 

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області пропонує організаціям та органам місцевого самоврядування замовляти виготовлення проектно-кошторисної документації у себе, адже це не лише державна гарантія якості робіт, а й інвестиція в дороги області.

Проектно-кошторисний відділ гарантує вчасне та професійне:

– виконання комплексу проектних робіт (для звичних умов на територіях зі складними інженерно-геологічними умовами) з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг загального користування, та вулично-дорожньої мережі населених пунктів.

– проведення наукової, науково-дослідної і науково – технічної діяльності в галузі проектування та інженерного вишукування на лінійних об’єктах інженерно-транспортної інфраструктури.

– виконання авторського нагляду та технічного супроводження вищезазначених робіт.

– виконання робіт з технічного обліку та паспортизації автомобільних доріг

– виконання топографічно-геодезичних, картографічних робіт.

 

Звертатися можна за адресою:

м.Тернопіль, 46000, вул. О. Кульчицької, 8.

Тел. (0352) 23 55 74 каб. 427