Головна Новини На Тернопільщині стартував фестиваль документального кіно

На Тернопільщині стартував фестиваль документального кіно

У прес-центрі Українського дому “Перемога” 9 жовтня відбулася прес-конференція регіональних координаторів показів Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Тернопільській області: Володимира ХанасаЛеоніда Бицюри та Олександра Степаненка.
XIV Мандрівний Docudays UA стартує на Тернопіллі 17 жовтня. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 20 міст і сіл Тернопільщини, йдеться на khanasv.blogspot.com

Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до 20 грудня й завітає до більшості районів Тернопільщини: Заліщицького, Бучацького, Чортківського, Гусятинського, Збаразького, ,Монастириського, Борщівського, Бережанського, Козівського, Підволочиського, Зборівського, Кременецького, Шумського. ГО “Творче об”єднання “Кінохвиля” влаштує справжнє свято любителям документалістики міста Тернополя. 3-5 листопада всі бачаючі зможуть переглянути 14 фільмів у Палаці Кіно. Так само окрема програма чекає жителів Кременця у Кременецькому краєзначому музеї.   Першим містом, де відбудуться покази, стануть  Заліщики.

Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів – місцеві кінотеатри, будинки культури, школи та вищі навчальні заклади, музеї й креативні простори, книгарні, бібліотеки, обласний архів а також установи Державної кримінально-виконавчої служби України. Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з режисерами стрічок, запрошеними правозахисниками, діячами культури тощо. Також в окремих містах  можна буде ознпайомитися з фотовиставками, філателістичною виставкою та трейлером фільму “Люди Дністра”.
У рамках Мандрівного Docudays UA запрошуємо всіх охочих узяти участь у конкурсі #ecooko в Instagram, присвяченому екологічним проблемам в Україні.
 
Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля.
З короткими анонсами і розкладом фільмів  14 Мандрівного фестивалю  з відкритими показами можна ознайомитися на його іменці за посиланнями http://traveling.docudays.org.ua/
Знимка Ольги Кушнерик