Головна Новини На Тернопільщині стало на три заповідники більше

На Тернопільщині стало на три заповідники більше

 Указом Президента України ,,Про території та об’єкти природно-запаовідного фонду загальнодержавного значення” від 27 липня 2016 року №312/2016 на Тернопільщині  оголошено три об’єкти загальнодержавного значення загальною площею 193,58 га.

 

Це ландшафтний заказник ,,Товтровий степ” площею 123,2 га у межах Жеребківської, Колодіївської та Галущинської сільських рад Підволочиського району. Оголошений з метою охорони та збереження в природному стані цілісного фрагменту товтрової гряди, значну частину якої займають степові угруповання, занесені до Зеленої книги України і де зростає степовий вид – ковила волосиста, що занесена до Червоної книги України. Трапляються тут і види фауни, що охороняються згідно з Конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі.

Ботанічний заказник ,,Ваканци” площею 56,88 га у межах Кременецького (Плосківська та Чугалівська сільські ради) та Шумського (Вілійська сілська рада) районів. Оголошений з метою охорони та збереження місць зростання лучно-степової та петрофільної рослинності, зокрема тих видів, які занесені до Червоної книги України: горицвіту весняного, ковили пірчасої, костриці блідуватої, молочаю волинського, гронянки півмісяцевої, шавлії кременецької.

Ботанічний заказник ,,Під конем” площею 13,5 га у межах Носівської сільської ради Підгаєцького району. Оголошений з метою охорони та збереження місць зростання лучно-степової рослинності, зокрема тих видів, які занесені до Червоної книги України: горицвіту весняного, билинцю довгорогого, любки дволистої, косариків черепитчастих, лілії лісової.