Головна Новини На Тернопільщині спортсмени змагаються на одномісних санкороликах

На Тернопільщині спортсмени змагаються на одномісних санкороликах

У Кременці відбуваються заїзди на одномісних санкороликах Чемпіонату України з санного спорту серед юнаків та дівчат. Про це повідомив співорганізатор змагань Анатолій Малищик.

За його словами, змагаються спортсмени у двох вікових категоріях – 13-14 та 15-16 років. Загалом участь у змаганнях беруть 86 спортсменів зі Львівської та Тернопільської областей у 5 вікових категоріях віком від 9 до 18 років, повідомляє Суспільне

24 червня у категорії діти віком до 10 років змагається Маркіян Назаренко. Хлопець каже, що приїхав на змагання зі Львова, санним спортом займається з 8 років:

“Якось побачив, як катаються, захотілося собі спробувати. я спробував, мені сподобалося. Тепер я катаюся, маю 5 медалей. Дуже хочу зайняти хоч якесь місце, щоб в ТОП-6 попасти”, – каже Назаренко.

Для восьмирічної кременчанки Єлизавети Олійникової це другі змагання на санкороликах. Дівчина розповіла, як кататися на санках:

“Я керую ногами, щоб санки плавно йшли. Якщо ти на віраж заїхав, якщо потрібно швидко спуститися, щоб не втратити час. Чим швидше ти проїдеш, тим краще буде. Якщо виконувати все, що вчителька скаже, то буде результат, якщо ні, то ти просто перевернешся”, – каже Олійникова.

Львів’янка Еріка Пернаровська змагається у віковій категорії 11-12 років.

“В мене був колись талісман – моя кофта, але вона приносила мені невдачу, тому я її не одягаю. Мені приносять успіх мої знання: як правильно їхати, як правильно виходити з віражів, як тримати ноги”, – каже Пернаровська.

Організатор чемпіонату Анатолій Малищик розповів, у яких змаганнях зможуть брати участь переможці:

“Це якраз ті діти, огляд резерву санного спорту на майбутнє. Це зміна, яка буде підростати нашим майстрам, якісь перші замітки тренери будуть накидати з підготовки до зимових юнацьких Олімпійських ігор, які пройдуть через три роки в Кореї. На початку серпня відбудеться Чемпіонат України серед юніорів, а після них Чемпіонат України серед дорослих. Якщо все буде нормально, то вони підійматимуться ще вище”.

Змагання почали проводити з 1992 року. Загальна протяжність траси – 1 кілометр.

Вчора, за результатами змагань, у віковій категорії до 10 років 1 місце посіли Ірина Скрипник та Іван Шевчук із Кременця. У категорії 11-12 років перемогли кременчани Дарія Коваль та Роман Сімора. У командних перегонах перше місце також вибороли троє кременчан. Змагання триватимуть до 25 червня. Завтра останній день чемпіонату. Змагатимуться хлопці та дівчата старшої вікової групи 17-18 років.