Головна Новини На Тернопільщині селяни зробили з лісу кілометрове стихійне сміттєзвалище

На Тернопільщині селяни зробили з лісу кілометрове стихійне сміттєзвалище

Ще нещодавно золотопотіцький ліс нагадував стихійне сміттєзвалище. Для місцевих мешканців уже стало звичкою викидати сюди весь непотріб. Отож працівники Золотопотіцького лісництва взялися за порятунок лісового масиву та за допомогою спецтехніки ліквідували чотири стихійних звалища побутових відходів.

Як повідомив лісничий Золотопотіцького лісництва державного підприємства «Бучацьке лісове господарство» Роман Хартоняк, кілометрове стихійне сміттєзвалище в урочищі «Вадова», що в 30 кварталі лісництва, простягнулося не лише вздовж, а й углиб лісу. Сьогодні ж ми бачимо гарно прибрану лісову ділянку.

На жаль, більшість сміттєзвалищ створюють самі місцеві жителі. Мешканці населеного пункту, що межує з лісництвом, розповідали, що на власні очі бачили, як у ліс вивозили відходи їхні ж односельці. Через те, що не був налагоджений централізований вивіз сміття, люди роками виносили його в ліс. Звичайно, не всі так робили, але вагома частина населення. Це й призвело до утворення стихійних сміттєзвалищ у лісі.

По завершенню роботи лісничий Золотопотіцького лісництва Роман Хартоняк висловив сподівання, що люди будуть більш свідомими і не засмічуватимуть ліс.

За інформацією ДП «Бучацький лісгосп»