Головна Новини На Тернопільщині священик відмовився хрестити дитину

На Тернопільщині священик відмовився хрестити дитину

Назарій Вінтонюк священник греко – католицької церкви у с. Вищі Луб’янки відмовляється хрестити дитину, тому що майбутні хресні батьки православної віри!, – пише Політичний Збараж. Хто автор допису, наразі не відомо.

Цікаво, а в якій церкві його самого хрестили та хто були у нього хресні батьки…

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ чи може хтось пояснити такі дії священнослужителя? 
Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ
Комісія у справах молоді УГКЦ – Тернопіль

Мабуть не всім відомо, що 1 листопада на ім’я Патріарха Філарета, глави Української Православної Церкви Київського Патріархату, надійшов лист від Верховного архієпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви Святослава, в якому останній дав позитивну відповідь щодо таїнства хрещення, звершуваного в УПЦ КП!

Напередодні Київський Патріархат просив УГКЦ висловити позицію відносно визнання таїнства хрещення. На сьогодні це таїнство, що проводиться в УПЦ КП, не визнається в Російській Православній Церкві, зокрема в її частині — УПЦ (МП) на чолі з митрополитом Володимиром.

Глава греко-католиків повідомив, що УГКЦ “як спадкоємиця Київської Церкви, дотримується Передання неподіленої Церкви І тисячоліття, будучи спільною в цьому і з Римо-Католицькою, і з Православними Церквами”, а тому “відповідно до практики” та “згідно із «Символом віри», догматами Церкви та Канонічним правом Східних Католицьких Церков” визнає дійсність таїнства хрещення в Київському Патріархаті і неможливість “повторного” хрещення.