Головна Новини На Тернопільщині СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандисту

На Тернопільщині СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандисту

Служба безпеки продовжує системно викривати та документувати злочини прокремлівських пропагандистів, яких російські спецслужби використовують у інформаційній війні проти України.

“Про підозру у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації агресорів слідчі СБУ повідомили колишнього жителя Тернопільщини.

Зловмисником виявився 57-річний уродженець Хабаровського краю.

Понад 20 років він разом із сім’єю мешкав у Чорткові, жодним чином не виказуючи своєї неприязні до України. Проте, у 2019 році чоловік виїхав у росію, а риторика його повідомлень у соціальних мережах різко змінилася.

Після повномасштабного військового вторгнення російських загарбників він розпочав систематично поширювати у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди, які не тільки обґрунтовували правомірність збройного нападу рф на Україну, а й звеличували воєнні злочини армії агресора.

Крім того, інтернет-агітатор вихваляв керівництво бойовиків терористичної організації «ЛНР» та намагався дискредитувати українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили пропагандисту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна”- повідомив речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

Викриття та документування діяльності пропагандиста здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.