Головна Новини На Тернопільщині ремонтують доріг більше, ніж заплановано

На Тернопільщині ремонтують доріг більше, ніж заплановано

За результатами перших трьох місяців будівельного сезону (квітень-червень) відповідно до затверджених бюджетних програм, виконання робіт по проектах будівництва, реконструкції та ремонтів в Україні становить понад 40%, що на 7% перевищує заплановані на цей час показники.

Порівнюючи темпи виконання ремонтів цього року, зокрема, із попереднім роком, фіксуємо суттєве збільшення обсягів робіт. Так, на звітну дату 2017 року на цей час було виконано лише 18 % обсягів робіт, незважаючи на те, що будівельний сезон цього розпочався на місяць пізніше через несприятливі погодні умови.

«Будівельна машина в Україні на дорогах державного значення почала працювати, – відзначив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак. – Завдяки державним інвестиціям, які забезпечує Дорожній фонд, збільшенню конкуренції на ринку підрядних компаній, проведенню 100% тендерів на майданчику ProZorro, – рік від року в Україні ця машина працюватиме швидше, якісніше, потужніше. Цей процес вже не зупинити. Вважаю ці реформи, запроваджені в останні 1,5-2 роки в дорожній галузі, одними з найважливіших реформ в Україні».

За рахунок всіх джерел фінансування цього року передбачається виконати роботи на 416 об’єктах. Проектна документація на сьогодні розроблена на 313 об’єктів. Укладено договорів на 273 об’єктів. Розпочато роботи на 204 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 43 %.

Так, зокрема за загальною програмою “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення” передбачено фінансування 130 об’єктів. Проектна документація розроблена на 116 об’єктів. Укладено договорів на виконання робіт по 106 об’єктах. Здійснюються роботи на 82 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 50%.

Відповідно до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг державного значення за маршрутом Львів — Тернопіль — Умань, Біла Церква — Одеса — Миколаїв — Херсон – передбачено фінансування 26 об’єктів. Проектна документація розроблена на 24 об’єкти. Укладено договорів на виконання робіт по 17 об’єктах. Здійснюються роботи на 15 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 42,5%.

За переліком об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту міжнародної автомобільної дороги М-03 Київ — Харків — Довжанський передбачено фінансування 13 об’єктів. Проектна документація розроблена на 11 об’єктах. Укладено договорів на виконання робіт по 12 об’єктах. Здійснюються роботи на 7 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 29 %

Щодо переліку об’єктів капітального та поточного середнього ремонту національної автомобільної дороги Н-03 Житомир — Чернівці передбачено фінансування 22 об’єктів. Проектна документація розроблена на 22 об’єктах. Укладено договорів на виконання робіт по 11 об’єктах. Здійснюються роботи на 10 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 21%.

По переліку об’єктів капітального та поточного середнього ремонту регіональної автомобільної дороги Р-46 Харків — Охтирка передбачено фінансування 5 об’єктів. Проектна документація розроблена на 3 об’єктах. Укладено договорів на виконання робіт по 3 об’єктах. Здійснюються роботи на 3 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 50 %.

По бюджетній програмі «Покращення стану автомобільної дороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка» передбачено фінансування 8 об’єктів. Проектна документація розроблена на 6 об’єктах. Укладено договорів на виконання робіт по 6 об’єктах. Здійснюються роботи на 6 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 51 %.

За рахунок коштів «Митного експерименту» заплановано фінансування 203 об’єктів. Розроблено проектну документацію на 166 об’єктів. Укладено договорів на виконання робіт по 125 об’єктах. Ремонтні роботи здійснюються на 76 об’єктах. Обсяг виконання робіт – 62,6 %, інформує Укравтодор.

Окремо зазначимо, що цього року на всіх 100% об’єктів ремонтів здійснюється 4-рівневий контроль якості. У межах гарантійних термінів, що тепер становлять від 5 до 10 років, підрядник ліквідує недоліки за власних кошт.

На фото: виконання ремонтно-будівельних робіт в 2018 році в Запорізькій, Київській, Тернопільській, Харківській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Одеській та Дніпропетровській областях.