Головна Новини На Тернопільщині піщана буря знищила десятки гектарів посівів цукрового буряка

На Тернопільщині піщана буря знищила десятки гектарів посівів цукрового буряка

На Тернопільщині фермери зазнали чималих збитків через піщану бурю, яка знищила кілька десятків гектарів посівів цукрового буряка. Про цей випадок повідомила Христина Коціра. Жінка зазначила, що пісок за 2 хвилини “поховав” близько 2 мільйонів гривень, які витратили господарники, аби засіяти поле, пише Файне місто

“Піщана буря на Тернопільщині. Такого тут не пам‘ятають. На фото поле з цукровим буряком до і після. В сто гектарів вкладено приблизно 2 мільйони, які пісок закопав за хвилини.

Факт в тому, що клімат таки змінився, звідкись беруться ці тони піску, які накривають поля; вологи нема, води в річках і колодязях обмаль. Інший факт: прогнози щодо урожаю в сільському господарстві дуже сумнівна штука. Ось така буря чи град, або відсутність опадів все змінює дуже швидко.

Фермерам все одно доведеться виплачувати кредити, зарплати і орендну плату пайовикам, (ту саму про яку постійно журиться фейсбук, що пайовиків дурять і платять копійки)…

Фактично с/г дуже прибутковий бізнес у нас лише для тих, хто мав чи має доступ до бюджетних ресурсів: дотації і все інше завжди роздавали лише собі або своїм”, – зазначає Христина Коціра.

Варто зазначити, що така ситуація не лише на Гусятинщині. Як повідомляють читачі у своїх коментарях, за останні дні негода наробила лиха та завдала чималих збитків також фермерам Заліщицького та Бережанського районів.

“То не тільки в Гусятинському, а й в Заліщицькому,Бережанському районах ! Одна ніч, а стільки втрат!”, – пише Yosypa Hlushchyshyn. 

Фото Христина Коціра