Головна Новини На Тернопільщині під час карантину гаївки виводили на подвір’ї (Відео)

На Тернопільщині під час карантину гаївки виводили на подвір’ї (Відео)

Родина музиканта Миколи Підколодного гаївки виводить на своєму подвір’ї в Копичинцях. Відео він виставив на своїй сторінці у Facebook.

Микола Підколодний розповів Суспільному: “То так спонтанно вийшло. Дітям кортить гаївки повиводити, а під церквою молодь не збирається через карантин. Моя мама каже: вберімося хоч у вишиванки. Але дітям треба вже, співаймо! І так в чому були вбрані, так і виводили. Співали: мої мама і тато, донька сестри і моя мала. Дружина з немовлям карантинять у Чорткові. Моя мама – вчителька музики в Копичинцях, я музикант, можна сказати, вся родина творча. Любимо своє, свої звичаї, народні пісні. Тих гаївок, які ми виводили нас вчили ще бабця-дідо. Деякі, певно, від українців з Сибіру привезли, як вернулися. Виводили “Бузько сів”, “Царівна”, “Кривий танець”, “Голубка”, “Ходить жучок по ручині”, повідомляє Медіатор

Микола Підколодний каже, що біля їхньої хати є капличка, то на Великдень з околиці люди поставили там свої кошики, а потім прийшов священник і посвятив їх. А родина в Чорткові освячувала паску онлайн, коли йшла відправа.

Микола Підколодний працює завідувачем відділу музично-естетичного виховання у Тернопільському міському “Центрі творчості дітей та юнацтва. Він – музикант, педагог, ведучий, заслужений працівник культури України.