Головна Новини На Тернопільщині підприємці вперто порушують карантин

На Тернопільщині підприємці вперто порушують карантин

Поліцейські продовжують вживати заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки на території області. В результаті відпрацювань призупинено роботу понад 900 суб’єктів господарювання та складено два протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Впродовж минулої доби правоохоронці перевірили понад 2600 об’єктів господарювання на дотримання карантинних заходів. Поліцейські виявили магазини та кіоски, у яких здійснювалась торгівля товарами, які не є продуктами харчування або товарами першої необхідності. Роботу таких закладів припинено. За порушення правил карантину поліцейські склали два адмінпротоколи за ст.44-3 КУпАП. Недотримання обмежувальних заходів  зафіксовано у Ланівцях та Тернополі. Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачено накладання штрафу на громадян від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб – штраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.
Перевірили правоохоронці і понад 100 перевізників на дотримання правил карантину. З ними проводять профілактичну роботу, а у разі виявлення порушень –  притягуватимуть до відповідальності.
Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі та нагадують, що за недотримання карантинного законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.