Головна Новини На Тернопільщині підприємства нехтують правами працівників

На Тернопільщині підприємства нехтують правами працівників

зарплата у конверті

У 2017 року інспектори Управління здійснили 98 перевірок об’єктів господарювання області, 41 з яких була плановою, 57 – позаплановими.

З початку року фахівцями Управління Держпраці зафіксовано одне порушення щодо недотримання мінімальних гарантій в сфері оплати праці, яке стосувалося невиплати найманому працівникові коштів за роботу в позаурочний час.

Інспектори Управління виявили заборгованість з виплати заробітної плати 206 працівникам на суму понад 1,1 млн. гривень, 46 суб’єктів господарювання порушували строки виплати заробітної плати, ще працівникам 28 підприємств заробітна плата за весь час щорічної відпустки не виплачувалася за три дні до її настання. На 28 суб’єктах господарювання виявлено порушення розрахунку оплати праці при звільненні працівників.

За результатами перевірок складено та передано до суду 66 протоколів про адміністративні правопорушення, а уповноваженими особами Управління винесено 76 постанов про накладення фіназарплата у конвертінсових санкцій відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України на загальну суму – 447 тисяч гривень, з яких 105 тисяч гривень з початку року сплачено роботодавцями добровільно. Завдяки фахівцям Управління Держпраці 161 працівнику виплачено заборговану заробітну плату на суму понад 700 тисяч гривень.