Головна Новини На Тернопільщині п’ятеро депутатів відповідатимуть перед законом за корупцію

На Тернопільщині п’ятеро депутатів відповідатимуть перед законом за корупцію

За принципової позиції Теребовлянської місцевої прокуратури п’ять депутатів та голову однієї із сільських рад Підгаєцького району Тернопільської області визнано винними у вчинені адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

     Встановлено, що депутати та сільський голова однієї із сільських рад Підгаєцького району, будучи суб’єктами відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, без поважних причин, подали на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік після встановленого строку їх подання, чим вчинили адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Відповідальність за вказані незаконні дії передбачена ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Підгаєцьким районним судом 6 осіб визнано винними у вчинені адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено на кожного адміністративне стягнення в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.
          Прес-служба прокуратури Тернопільської області