Головна Новини На Тернопільщині “процвітають” інтернет-шахрайства

На Тернопільщині “процвітають” інтернет-шахрайства

На лінію «102» надійшло повідомлення від жительки обласного центру. Жінка повідомила, що з її електронного гаманця зникла кругла сума. Потерпіла розмістила інформацію на сайті оголошень про продаж автозапчастин.

Невідомий зателефонував та розповів, що має намір придбати товар, але йому необхідно реквізити банківського рахунку. Заявниця повідомила інформацію та через деяких проміжок часу отримала сповіщення про зняття 5000 гривень.

Ще одну заяву зареєстрували правоохоронців Збаразького відділу поліції. Мешканку села Базаринці ошукав псевдопрацівник банку. Схема стара, а жертва нова. З рахунку пенсіонерки зникло 2131 гривня. За допомогою жінка одразу звернулась до поліції.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудового розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Правоохоронці наголошують не вірити невідомим додзвонювачам, завжди перевіряти інформацію, яку повідомляють сторонні особи.

Запам’ятайте, працівники фінансової установи не будуть телефонувати та дізнаватися особисті дані власників рахунків.

Найбільше шахрайств трапляється на інтернет-сайтах. Аферисти шукають оголошення про продаж або купівлю товару та придумують схему, як дізнатися інформацію про власників електронних гаманців.

Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».