Головна Новини На Тернопільщині проходить операція “Батискаф”

На Тернопільщині проходить операція “Батискаф”

narkota-250x188Оперативно-профілактичні заходи під назвою «Батискаф» проводять на Тернопільщині працівники відділу з незаконними обігом наркотиків.

Робота правоохоронців спрямована на припинення незаконного витоку наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів із медичних закладів й підприємств, які використовують такі речовини у своєму виробництві.

Працівники міліції особливу увагу приділяють аптекам, лікувальним закладам, комерційним структурам та технічним підприємствам.

Впродовж трьох тижнів працівники міліції задокументували 16 фактів незаконної реалізації підконтрольних препаратів та порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів. Найбільше правопорушень зафіксовано у Бережанському, Бучацькому, Теребовлянському, Збаразькому та Кременецькому районах.

В ході спецоперації міліціонери виявили значні порушення правил зберігання та обліку отруйних сильнодіючих лікарських речовин в одному з медичних закладів Бережанського району. За фактом правопорушень відкрито кримінальне провадження згідно з статті 321 Кримінального Кодексу України. Проводиться перевірка.

В селищі Золотники Теребовлянського району оперативники задокументували злочинну діяльність 31-річного місцевого жителя, який без відповідних документів збував небезпечні прекурсори. Підприємець у власній крамниці продавав соляну кислоту без ліцензії. Правоохоронці вилучили з продажу майже п’ятдесят літрів небезпечної хімічної речовини. Відкрито кримінальне провадження за ч1. статті 321 ККУ – незаконне зберігання з метою збуту отруйних або сильнодіючих речовин.

Профілактичні заходи триватимуть до 23 квітня.