Головна Новини На Тернопільщині пророкують рекордний урожай зернових, але ціни на хліб будуть рости

На Тернопільщині пророкують рекордний урожай зернових, але ціни на хліб будуть рости

На Тернопільщині планують зібрати рекордний за всі роки урожай зернових.

Про це повідомив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів, інформує прес-служба ТОДА.

«Незважаючи на посушливу весняну кампанію та складні кліматичні умови, обсяги виробництва сільськогосподарської продукції нарощуються. За підсумками 10 місяців, приріст виробництва внутрішнього валового продукту сільськогосподарської продукції становить 5,4%. Урожайність 55 центнерів з кожного гектару – доволі хороший показник. Цьогоріч аграрії області вироблять 2,5-2,6 млн тонн валового збору зернових культур», – зазначив Стахів.

За інформацією ОДА, протягом останніх 5-6 років в області спостерігається до 30% росту виробництва ВВП щороку, пише Зік.

«Станом на 1 листопада аграрії області виробили ВВП на суму 8,3 млрд грн або 426 млн грн плюс до показників попереднього року. Є можливість вийти на показники базового 1990 року, коли виробництво аграрної продукції в області становило 9,5 млрд грн ВВП», – зазначив Стахів.

За його словами, таким результатам сприяє модернізація виробництва та нові технології вирощування сільськогосподарської продукції.

Як повідомляла IA ZIK, в Україні до кінця 2018 року планують підвищити вартість хліба. Подорожчання відбудеться в середньому на 5%.

Експерти відзначили, що вже зараз, до подорожчання, ціна хліба в Україні вища, ніж в деяких країнах Євросоюзу.

Ця інформація була оприлюднена в Facebook генеральним директором Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексієм Дорошенко.