Головна Новини На Тернопільщині пролунав фестиваль “Борщівська вишиванка”

На Тернопільщині пролунав фестиваль “Борщівська вишиванка”

На Тернопільщині відбувся уже традиційний ХІІ Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка». Розпочався захід з відкриття етнографічної виставки «Борщівська народна сорочка» та семінару-лекції на тему «Збереження борщівської народної сорочки у етнокультурному просторі України».

Для гостей підготували насичену культурно-розважальну програму. Окрім цього, присутні мали унікальну можливість ознайомитися з особливостями вишиванок, які притаманні для певних сіл району. Розглядали й експозиції з декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва майстрів Тернопільщини.

Не обійшлося без фестивалю борщу «Борщ’їв-2019», де усі охочі змогли долучитися до майстер-класу з приготування цієї традиційної страви. Також г осподині об’єднаних територіальних рад, сільських рад Борщівського району частували гостей борщем, пампушками та солодощами.

До уваги глядачів представили фольклорно-мистецьке дійство «Борщівське чорне вишиття – оберіг мого життя» за участю обрядово-фольклорних, хорових, хореографічних, інструментальних колективів, окремих виконавців, солістів – вокалістів району та області. Також до концертної програми долучилися мистецькі колективи з Івано-Франківщини та Київщини.