Головна Новини На Тернопільщині пройшов обласний марш патріотів (фото)

На Тернопільщині пройшов обласний марш патріотів (фото)

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук взяв участь у марші патріотів, приуроченому святу Покрови Пресвятої Богоматері та Дню захисника України.

– Від 2014 року 14 жовтня ми офіційно відзначаємо День захисника України. І це надзвичайно правильно, що повернута історична справедливість. У свято  Покрови Пресвятої Богородиці ми завжди вшановували українське козацтво та вояків УПА, які воювала проти польських шовіністів Армії Крайової, проти гітлерівської Німеччини і комуно-більшовицького Радянського Союзу. Війна з московськими окупантами велась українськими повстанцями майже 10 років після завершення Другої світової. Саме УПА врятувала наш край, населення Західної України від масового терору і повного знищення комуністичним режимом, очолюваним Сталіним. На жаль,  подвиги своїх дідів та прадідів у сьогоднішні дні повторюють наші сучасники на Донбасі, зустрівшись з потомками тих самих московських агресорів.  Вірні сини України, дивуючи світ самопожертвою та мужністю, стали на  захист незалежності та цілісності нашої держави проти до зубів озброєних проросійських найманців та кадрових військових сусідньої держави.  І у цій нерівній боротьбі, без сумніву, перемагають захисники України, бо захищають вони свою землю, свою Вітчизну і свій дім, – звернувся до присутніх Віктор Овчарук.

Учасниками ходи стали переможці міських, районних, об’єднаних територіальних громад та обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура).

– Сьогоднішній марш ще раз підтвердив, що наші юнаки та дівчата є справжніми послідовниками, вірними спадкоємцями мужності і слави знаменитих предків та військових – захисників України. Символічно, що нинішні урочини відбуваються на цій святій землі, щедро политій кров’ю героїв. Адже у серпні — вересні 1916 року саме тут, поблизу гори Лисоні, Українські Січові Стрільці своїми молодими грудьми і життям поставили перед переважаючими силами противника нездоланний заслін. Лисоня — це одночасно тріумф і Голгофа для Січових Стрільців. А для нас вона стала П’ємонтом національного відродження. Тому ми маємо тую стрілецькую славу не лише зберегти, а й продовжити! – додав Віктор Овчарук.

Після завершення обласного маршу патріотів, який супроводжував військовий оркестр 44-ї артилерійської бригади, його учасники піднялися на гору Лисоню.