Головна Новини На Тернопільщині припинили роботу регіонального конвертаційного центру

На Тернопільщині припинили роботу регіонального конвертаційного центру

На Тернопільщині прокуратура та податківці припинили діяльність конвертаційного центру з обігом понад 40 млн грн.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 КК України (фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків), процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура області, органами податкової міліції ліквідовано міжрегіональний «конвертаційний центр», який надавав незаконні послуги підприємствам західних областей України.

Встановлено, що правопорушники створили та використовували підприємства з ознаками фіктивності для переведення безготівкових грошових коштів у готівкову форму за відсоткову винагороду від суми фінансових операцій.

Діяльність конвертаційного центру здійснювалась у м. Львові та розповсюджувалась на підприємства на території Волинської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей. Орієнтовний обіг коштів по рахунках підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, склав понад 40 млн грн., а незаконно сформований податковий кредит з ПДП для суб’єктів реального сектору економіки – понад 5 млн.грн.

Під час обшуків в учасників виявленого конвертаційного центру виявлено та вилучено грошові кошти у різній валюті (на загальну суму понад 2,2 млн. грн.), печатки, штампи та факсиміле понад 20 підприємств, носії інформації, комп’ютерну техніку, документи бухгалтерського та податкового обліку.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на 30 банківських рахунків суб’єктів господарювання у 10 банківських установах.Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.