Головна Новини На Тернопільщині припинено діяльність конвертаційного центру

На Тернопільщині припинено діяльність конвертаційного центру

Працівниками Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області направлено до суду кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи, якою завдано збитків бюджету на суму 7 млн гривень. У ході досудового розслідування відшкодовано 1,3 млн гривень, накладено арешт на майно на суму 17,1 млн гривень.

Про це повідомив під час брифінгу, що відбувся у Головному управлінні ДФС в області, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Віталій Дума.

“Припинено діяльність «конвертаційного» центру, створеного групою осіб, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки західного регіону. Попередньо встановлені збитки, які завдані бюджету, становлять 5,4 млн гривень. Накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 2,2 млн гривень, також вилучені печатки, штампи та факсиміле підписів керівників транзитно-конвертаційних підприємств та вигодонабувачів, чекові книжки, банківські картки. Триває досудове розслідування за ст.ст.205, 212 КК України” – повідомив Віталій Дума.

З початку року  розпочали 35 кримінальних проваджень. За результатами досудового розслідування вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 14 особам, до суду направлено 10 кримінальних проваджень. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно в сумі 20 млн гривень, що майже у 7 разів більше, ніж минулого року.