Головна Новини На Тернопільщині придбали вагу за 500 тисяч гривень, щоб важити вантажівки

На Тернопільщині придбали вагу за 500 тисяч гривень, щоб важити вантажівки

Про перегружені вантажівки уже ходять легенди. Щоб здійснювати контроль за дотриманням вагових норм на Тернопільщині встановлюють вагові комплекси.  Їх придбали у рамках програми «Безпека дорожнього руху». Загальна вартість 500 тис. грн.

Про це повідомляють на офіційному сайті Тернопільської ОДА.
“Цьогоріч ми відновили в області понад 160 км доріг. Зокрема, автошлях міжнародного значення М-19. Втім, одне питання збудувати дорогу, інше – зберегти. Тому правильна експлуатація дороги та дотримання вагових обмежень є надзвичайно важливим питанням. Адже перевантажений транспорт є одним з найбільших чинників, які впливають на стан доріг, — зазначає голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.
“Під час ремонту доріг були зроблені площадки для встановлення вагових комплексів. Вони є мобільні, тому їх легко переміщувати. Комплекси розміщувати відповідно до розробленого графіка. При будівництві дороги М-19 були запроєктовані майданчики для зважування великогабаритного транспорту. Сьогодні на них встановлять вагові комплекси. Також такі ж системи будуть встановлені на дорогах М-12 та на дорогах місцевого значення, з високою інтенсивністю транспортного руху. Особливо звертатимуть увагу на автомобілі, які перевозять будівельні матеріали та сільськогосподарську продукцію”, – додає Володимир Труш.