Головна Новини На Тернопільщині працюють 66 іноземців з 18 країн світу

На Тернопільщині працюють 66 іноземців з 18 країн світу

У січні-вересні 2022 року у Тернопільському обласному центрі зайнятості було видано, продовжено термін дії чи внесено зміни до 39 дозволів на застосування праці іноземних громадян. Найбільше дозволів на працевлаштування в Україні отримали громадяни США, Вірменії, Туреччини та Польщі.

В області найбільше іноземців працює у переробній промисловості (57,8%), сільському господарстві та оптовій (роздрібній) торгівлі (по 20,1%), сфері обслуговування і надання інших послуг (22,1%).

Загалом цьогоріч на Тернопільщині 55 роботодавців використовували працю 66 іноземців з 18 країн, зокрема, Польщі, Турецької Республіки, Німеччини, Таїланду, Вірменії, Руанди, Данії, США, Швейцарії, Литви, Латвії, Франції, Китаю, Болгарії, Білорусі, Грузії, Італії та Нідерландів.

Майже дві третини іноземців, які офіційно трудяться на теренах області, обіймають керівні посади та належать до категорії «засновники та/або учасники, а також бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні».

За більш детальною інформацією щодо працевлаштування іноземців зверніться у відділ організації надання послуг роботодавцям Тернопільського ОЦЗ («гаряча» телефонна лінія (0352) 23-49-82) або в Telegram: @DCZ19_Ternopil

Джерело