Головна Новини На Тернопільщині працюватимуть 447 дитячих літніх таборів

На Тернопільщині працюватимуть 447 дитячих літніх таборів

На Тернопільщині проживає близько 120 тисяч дітей шкільного віку, з яких майже 63 тисячі належать до пільгових категорій.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА, пише ЗІК

В області планують розпочати роботу 447 закладів оздоровлення та відпочинку. З них – 10 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 426 – мовних, а також табори з денним перебуванням дітей, 3 табори праці та відпочинку, 8 наметових містечок.

За словами начальника відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігоря Чорного, вартість перебування школярів у дитячих закладах області є найнижчою в Україні і складає від 195 до 250 гривень за день.

За бюджетні кошти мають можливість оздоровитися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей; діти-інваліди; діти, що постраждали від наслідків чорнобильської катастрофи; діти, що перебувають на диспансерному обліку; творчі та обдаровані діти; діти працівників АПК та соціальної сфери села; діти внутрішньо переміщених осіб, а також діти, батьки яких є учасниками АТО.

Крім того, передбачено оздоровлення за кошти обласного бюджету дітей із Донецької та Луганської областей, яких щороку приймає Тернопільщина.

Слід зазначити, що цього року збільшено кошти на оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів, а також передбачено фінансування з бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Загалом на проведення оздоровчої кампанії з обласного бюджету передбачено понад 6 млн грн. З місцевих бюджетів – понад 3,5 млн грн на проведення оздоровчої кампанії та понад 300 тисяч – на підготовку дитячих таборів. Із бюджетів об’єднаних територіальних громад виділено майже 3 млн грн.