Головна Новини На Тернопільщині правоохоронці катували та насильно утримували двох чоловіків

На Тернопільщині правоохоронці катували та насильно утримували двох чоловіків

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної  прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України та його підлеглому у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень, незаконному проникненні до іншого володіння особи та проведенні у ньому обшуку (ч. 2 ст. 162 КК, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 371 КК України).

За даними слідства, працівники УСР у травні 2022 року на території приватного підприємства у передмісті Тернополя, діючи в приватних інтересах знайомого, без будь-яких законних на те підстав, погрожуючи зброєю та наносячи тілесні ушкодження, здійснили затримання 2 осіб.

Надалі потерпілих незаконно доставили у приміщення УСР в Тернопільській області та тримали там близько години без складання процесуальних документів.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних  заходів та відсторонення від посад.

До речі, один з підозрюваних вже є фігурантом у інших кримінальних провадженнях за фактами катування та організації нарколабораторії.

Досудове розслідування здійснюється групою слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури