Головна Новини На Тернопільщині порахували диких парнокопитних тварин та хутрових звірів

На Тернопільщині порахували диких парнокопитних тварин та хутрових звірів

Закінчився сезон полювання 2019-2020 років на диких парнокопитних тварин та хутрових звірів. Разом із тим, лісова охорона державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» не припиняє робіт із відтворення й охорони мисливської фауни: проводиться підгодівля диких звірів та здійснюються патрулювання мисливських угідь з метою виявлення порушників мисливського законодавства, а також проводиться облік мисливських тварин.
За результами обліку встановлена наступна чисельність мисливських  тварин. Зафіксовано 160 голів кабана, 600 – козулі, 1200 – зайця, 400 – білки, 170 – куниці, 500 – куріпок.
Що стосується хижаків, у тому числі лисиць, то їхня чисельність контролюється згідно санітарно-ветеринарних норм і здійснюється постійний моніторинг відповідними працівниками державної лісової охорони та єгерськими службами.
Нагадаємо, що облік мисливських тварин має важливе значення. Адже саме завдяки його результатам встановлюються об’єктивні ліміти добування (відстрілу, відлову) мисливської фауни у наступному сезоні полювання, що забезпечує раціональне та невиснажливе використання державного мисливського фонду.
Державне підприємство «Бережанське лісомисливське господарство»  нагадує мисливцям про те, що сезон полювання 2019-2020 завершено, до нового сезону дiятиме заборона на добування диких тварин.
Недотримання встановлених термiнiв вважатиметься порушенням правил полювання, i за це передбачена адмiнiстративна вiдповiдальнiсть.
                              За інформацією прес-служби ДП”Бережанське лісомисливське господарство”