Головна Новини На Тернопільщині попрощались з ветераном АТО, якого знайшли повішеним у Польщі

На Тернопільщині попрощались з ветераном АТО, якого знайшли повішеним у Польщі

Польська поліція з’ясовує обставини смерті 28-річного учасника АТО Мар’яна Малявського з Тернопільщини.

9 листопада Мар’яна поховали у його рідному селі Золотниках. Він помер у Польщі, де впродовж року був на заробітках, пише «Нова Тернопільська газета».

За інформацією видання, хлопця знайшли повішеним у лісосмузі на околиці Варшави. Перед цим він три дні не приходив на роботу, друзі забили на сполох. Поліції знадобилося кілька годин, щоб розшукати зниклого. На опізнання тіла до сусідньої країни їздила мати. Львівські волонтери, з якими Мар’ян дружив, допомагали з доправкою тіла додому. На похороні хлопця були присутні його побратими з усієї України.

З 2015 до 2016-го року Мар’ян ніс службу на Донбасі у складі медичного батальйону «Госпітальєри». Як повідомляє сайт «Об’єднання добровольців», до війни хлопець працював рекламним менеджером, але коли розпочалася війна, покинув усі справи і вирушив на фронт.

«Мар’ян пройшов гарячі точки, повернувся до Львова, близько року у нашому волонтерському центрі допомагав з відправкою медикаментів на Схід, проводив навчання. Водночас сам проходив адаптацію на мирній території, шукав роботу. У Львові було важко знайти роботу, тому подався за кордон. Був у Польщі близько року. Працював у готелі в Варшаві. Коли кілька днів він не прийшов на роботу, почали його пошуки. Поліція знайшла його на узбіччі в посадці неживим», – розповіла «Новій Тернопільській газеті» волонтерка Олена Живко.

Версій причини смерті є кілька, наразі слідство не надало остаточного висновку. Спочатку припускали, що Мар’яна могли вбити й інсценувати повішання, згодом почали схилятися до версії про суїцид.

Зазначається, що наразі проводяться необхідні експертизи, які встановлять, чи були на тілі сліди насилля, зрештою, визначать точну дату смерті.