Головна Новини На Тернопільщині понад 200 тис. сімей не в змозі самотужки оплатити комунальні...

На Тернопільщині понад 200 тис. сімей не в змозі самотужки оплатити комунальні послуги

Субсидії на житлово-комунальні послуги станом на 31 березня оформили 226 993 сімей на Тернопільщині. Найбільше одержувачів – у м. Тернопіль (48 931). У Тернопільському (14 308), Теребовлянському (14 132) та Збаразькому (13 174) районах.


Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський під час відео наради з головами  районних державних адміністрацій 3 квітня.
«Нагадую, що допомогу держави – субсидію – може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно заплатить за кожного громадянина», – зазначив Вадим Боярський.
Він наголосив, що держава зробила крок назустріч і тим людям, які орендують житло. Такі сім’ї, на підставі договору найму (оренди) житла, теж можуть оформити субсидію і значно менше платити за комунальні послуги.
«Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії. Громадяни, які одержували субсидію протягом 2015-2016 рр., автоматично отримуватимуть її  в наступному (2016-2017рр) опалювальному сезоні», – підсумував Вадим Боярський, повідомляє прес-служба ТОДА.