Головна Новини На Тернопільщині понад 20 тисяч вакансій, водієм тролейбуса за 15 тисяч ніхто...

На Тернопільщині понад 20 тисяч вакансій, водієм тролейбуса за 15 тисяч ніхто не хоче працювати

Протягом січня-травня 2019 року роботодавці поінформували службу зайнятості Тернопільщини про 20,7 тис. вільних робочих місць, серед них є значна кількість вакансій із зарплатою вищою, ніж середня по області. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Так, заробітну плату в 15 тис. грн пропонували водіям тролейбуса, начальнику котельні і начальнику зміни у промисловості; на 13 тис. грн був потрібен вагар-обліковець; на 12,5 тис. грн – зоотехнік та оператори конвеєрної лінії устаткування; майже 12 тис. грн пропонували начальнику юридичного відділу, конструктору; від 10 до 12 тис. грн – оперуповноваженим (дільничним інспекторам міліції), машиністам тепловоза.
Технолога (будматеріали), лікаря-інфекціоніста, опоряджувальника виробів з деревини, верстатника широкого профілю запрошували на зарплату в 10 тис. грн.
Від 9 до 10 тис. грн. на місяць пропонували бригадирам з поточного утримання й ремонту колій та штучних споруд, зварникам арматурних сіток та каркасів, поліцейським (за спеціалізаціями), головним енергетикам, машиністам механічного катка, начальнику майстерні, інженеру, дизайнеру інтер’єру, майстру з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів.
За видами економічної діяльності роботодавці вакансії пропонували: 17,3% – в торгівлі, 17,2% – у сільському, лісовому та рибному господарствах, 16,3% – на підприємствах переробної промисловості, 8,9% – в держуправлінні й оборони, 6,8% – в будівництві, 6,3% – у транспортній галузі, 5,8% – у закладах освіти, 5,0% – в сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.
Найбільший попит на Тернопільщині мали водії, продавці, трактористи, кухарі, охоронники, офіціанти, будівельники, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, а також – бухгалтери, медсестри, менеджери із збуту,  адміністратори, інженери.