Головна Новини На Тернопільщині поліція масово виявляє порушників карантину

На Тернопільщині поліція масово виявляє порушників карантину

З понеділка, 14 лютого, весь особовий склад поліції області переведений на посилений режим несення служби. Вжиття додаткових заходів, спрямоване на посилення публічної безпеки і порядку на вулицях, розгортання додаткових ситуаційних центрів для цілодобового моніторингу оперативної обстановки в країні, а також контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. 

Нагадаємо, що задля контролю за карантинними обмеженнями на території області щодня заступають майже 50 рейдових груп. Їхні завдання незмінні –  це, насамперед,  превентивно-роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання, перевізниками та громадянами щодо вважливості виконання встановлених обмежень. Вони також перевіряють наявність у працівників та відвідувачів даних закладів сертифікатів про вакцинацію.

Упродовж минулого тижня,  7 по 14 лютого,  представники мобільних груп склали 78 адмінпротоколів на уповноважених осіб закладів громадського харчування, магазинів та перевізників, які порушили чинне законодавство.

Також слід пам’ятати, що користування підробленими COVID-сертифікатами тягне за собою кримінальну відповідальність, яка передбачає сплату чималого штрафу або обмеження волі на строк до 2-х років.