Головна Новини На Тернопільщині поліцейські припинили діяльність нелегального кар’єру

На Тернопільщині поліцейські припинили діяльність нелегального кар’єру

Факт незаконного видобутку корисних копалин зафіксували співробітники Теребовлянського відділу поліції. Поблизу  села Нова Могильниця двоє місцевих жителів у нелегальній копальні добували камінь-пісковик.
Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Теребовлянського відділу поліції Сергій Осадця, у межах комплексу заходів щодо недопущення кримінальних правопорушень у сфері охорони та використання надр співробітники поліції виявили нелегальний кар’єр поблизу села Нова Могильниця. На місці події правоохоронці на гарячому застали двох копачів каменю-пісковику.  Під час перевірки з’ясувалося, що видобуток корисних копалин вони проводили без дозвільних документів.
Незаконною діяльністю займалися двоє місцевих жителів. З місця нелегального надровидобування вилучено лопати, лом, зубила, молоток, понад тону каменю.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною  2 статті 240 ККУ – порушення правил охорони надр. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.