Головна Новини На Тернопільщині показали, до чого призвело спорудження ГЕС на Сереті (ФОТО)

На Тернопільщині показали, до чого призвело спорудження ГЕС на Сереті (ФОТО)

Житель Тернопільщини Олександр Глотов просить місцеву владу та правоохоронців відреагувати на спорудження ГЕс на річці Серет. Він звертає увагу, що наслідки роботи споруди можуть бути плачевними.

Про все це чоловік написав на своїй сторінці в Фйесбуці під оприлюдненими фото.

“Як автору пісні про річку Серет (якщо хто не знає, то саме так називається ріка у Тернополі) мені стало сьогодні дуже шкода своєї похресниці (я річку маю на увазі). А як людині, що вже 35 років живе на березі її, стало шкода себе…

На березі Серету біля села Буцнів Буцнів, але юридично на території села Мишковичі МИШКОВИЧІ. Тернопільський район віднедавна функціонує невеличка гідроелектростанція. Яка качає воду Серета і продає вироблену нашою річкою електроенергію споживачам. За гроші.

На разі жодного криміналу. Не було. До сьогоднішнього дня. Може й трохи раніше, але я побачив це нині.

На фотографіях, сподіваюся, видно, що видно дно донедавна повноводої річки Серет. Нижче за течією після електростанції не живе тепер жодна рибка, пташка і жабка. Бо станція перекрила основну греблю – і це видно на фото, там вода не рухається, а просто стоїть.

Не знаю, на скільки кілометрів нижче Буцнева знищено річку Серет, але думаю, що цим мали би зацікавитися Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА та Тернопільська районна державна адміністрація і Тернопільська районна рада.

Бо мало нам війни й коронавірусу, то ще й знищать дзвінку річку – що залишиться від України?”

Написав це я 29 квітня, запросивши у село Буцнів… Управління екології та природних ресурсів Тернопільську ОДА, Тернопільську РДА та Тернопільську райраду.

На жаль, ніхто не озвався. Я розумію, що я не прокурор і навіть не популярний блогер. Я громадянин України. І з цієї посади мене ніхто не звільняв, і не звільнить. І це я маю пильнувати за порядком в державі, бо я є часткою того народу, якому за Конституцією України належить уся повнота влади.У мене на очах знищують природне багатство держави. А державі, в особі названих мною установ, діла до цього нема. Я як член Національної Спілки журналістів України стверджую, що подана мною інформація не є фейком. Додаю нинішні фотографії з того самого місця, що показують гнітючу ситуацію з річкою Серет.

Звертаюся до ще однієї установи: прокуратуру Тернопільської області. А також – Тернопільську ОДА. Ну а далі будемо діяти за інстанціями…”, – написав Глотов.