Головна Новини На Тернопільщині побільшало хворих на Covid-19 віком 65+

На Тернопільщині побільшало хворих на Covid-19 віком 65+

Скупчення людей в Хоросткові

У Тернопільській області збільшується кількість інфікованих коронавірусом віком понад 65 років. Людей з категорії ризику наполегливо просять не ігнорувати правил карантину, пише Медіатор

Про це повідомив епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев на засіданні міського штабу.

Він зазначив, що за минулу добу в області Covid-19 виявили ще у 33 людей, загалом лабораторно підтверджено 532 випадки.

– Очевидно, що причина збільшення інфікованих – у невиправданій активності населення в період, який передував святам. У межах 12 квітня. Якщо подібна ситуація буде такою і надалі, то ми ризикуємо в кінці місяця отримати ще один підйом. Не виключаю, що захворюваність може становити 40 і більше випадків на добу. За показниками захворюваності на 100 тисяч населення Тернопіль виглядає краще, ніж область. Тут низькі темпи росту, немає летальних випадків, клінічний перебіг у більшості не є важким. На жаль, стає більше хворих віком понад 65 років. На сьогодні це дуже погана тенденція – 13,5 %. Це люди, яких ми просили не активізовуватись в цей період. Дуже небезпечна категорія у плані можливих клінічних наслідків і тяжкості перебігу. Шкода, що ми не продемонстрували готовності дотримуватись обмежувальних заходів, – сказав епідеміолог Володимир Паничев.

Він закликав жителів області, з урахуванням подальших релігійних свят та городніх робіт, обмежитись у спілкуванні та дотримуватись карантину, особливо – людей літнього віку.

Фото: П. Лисиканич