Головна Новини На Тернопільщині планують “запустити” кілька спиртзаводів

На Тернопільщині планують “запустити” кілька спиртзаводів

92831До кінця березня почнуть працювати близько 15 заводів ДП «Укрспирт», зокрема мають запрацювати декілька заводів на Тернопільщині, про це повідомив в.о. директора ДП «Укрспирт» Роман Іванюк.

Керівництво ДП «Укрспирт» планово завантажує потужності діючих заводів та планує запуск нині зупинених підприємств..
За його даними, на сьогоднішній день у структурі ДП «Укрспирт» працюють 7 заводів, у концерні «Укрспирт» — близько 4. За останній місяць їх завантаження збільшилося на 20%. До кінця березня кількість діючих підприємств планується збільшити до 15 і 5 відповідно. Зокрема, знову мають ефективно запрацювати декілька заводів у Львівській та Тернопільській областях, а також Тхоровський завод. Він буде виробляти омивачі, які сьогодні імпортуються з Білорусі та Молдови.

«Крім того, ми активно працюємо над запуском заводів, які будуть виробляти компонент моторного палива. На черзі є два підприємства, думаємо, що перші прямі відвантаження підуть уже наступного тижня», — повідомив Роман Іванюк.
При цьому він підкреслив, що в першу чергу відновлюється робота заводів, які здатні виробляти продукцію з найнижчою собівартістю. Наприклад, деякі підприємства лише за тиждень знизили вартість виробництва на 20 грн.