Головна Новини На Тернопільщині перевіряють готовність надзвичайників діяти в умовах загроз

На Тернопільщині перевіряють готовність надзвичайників діяти в умовах загроз

2Виконувач обов’язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак провів робочу зустріч з представниками державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, які здійснюють робочу перевірку на Тернопільщині.
Він зазначив, що у зв’язку із загостренням ситуації на сході України з 28 січня на території Тернопільщини діє режим підвищеної готовності.

«Органи влади і цивільного захисту координують свою діяльність, щоб убезпечити населення краю, – констатував Іван Крисак. – Працівники Головного управління ДСНС в області та служби цивільного захисту неодноразово демонстрували готовність до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Тож сподіваюся, що ви належно оціните їх роботу. Сьогодні ми готові звітувати, представити свої навики та поділитися досвідом з іншими областями».

Представник департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби надзвичайних ситуацій в Україні полковник Михайло Бабенко зазначив, що перевіряють готовність до дій за призначенням в умовах осінньо-зимового періоду, готовність до надзвичайних ситуацій територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту.

«Також ми перевіряємо готовність мобільних груп, їх реагування на надзвичайні ситуації. Готовність до дій за призначанням сил територіальних підсистем з урахування подій, які відбуваються в нашій державі. Не залишаться поза нашою увагою техніка та засоби мобільної групи реагування Тернопільської області. Також ми оцінюємо напрацювання місцевих органів влади, щоб запровадити цей досвід в інших регіонах України», – наголосив Михайло Бабенко.