Головна Новини На Тернопільщині перевіряли навчальні заклади: результати ревізій

На Тернопільщині перевіряли навчальні заклади: результати ревізій

З 1 вересня 2017 року в області функціонуватиме 476 дошкільних, 775 загальноосвітніх навчальних закладів та 31 вищий навчальний І-ІІ ступеня акредитації заклад. В ході підготовки до нового навчального року надано 210 пропозиції Держпродспоживслужби щодо покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, з них виконано 121, інші – в процесі завершення.

За даними спеціалістів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПСС не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за станом матеріально-технічної бази 4 ДНЗ та 10 ЗОНЗ (знаходяться у погано пристосованих приміщеннях, які по набору і площі не відповідають вимогам). Індивідуальні водоочисні пристрої (фільтри) встановлено на водопровідних мережах у 17-ти ДНЗ та 28-ми ЗОШ м. Тернопіль, в інших закладах відсутні індивідуальні водоочисні пристрої.

В результаті перевірок та об’їздів, які здійснювали наші спеціалісти виявлено 343 дошкільних, 610 загальноосвітніх та 5 вищих навчальних закладів, що каналізовані на вигріб та 1 дошкільний і 24 загальноосвітніх не каналізовані взагалі.

У 1260 закладах облаштовано внутрішні туалети, 71 заклад має пічне опалення (зокрема 5 дошкільних та 66 загальноосвітніх закладів).

В області 105 навчальних закладів не мають власних харчоблоків (6 ДНЗ, 98 ЗОНЗ та 1 ПТНЗ). 14 харчоблоків не відповідають гігієнічним вимогам по площі та набору приміщень, 29 – не мають холодну проточну воду та 75 – гарячу проточну воду; 99 закладів забезпечуються лише буфетною продукцією (6 дошкільних та 93 загальноосвітніх навчальних закладів). 43 заклади освіти недостатньо забезпечені технологічним та 10 холодильним обладнанням. Мийними та дезінфекційними засобами заклади забезпечуються при потребі в основному під час навчального процесу.

Станом на 22 серпня 2017 року фахівці Держпродспоживслужби Тернопільської області взяли участь у 707 комісійних обстеженнях щодо підготовки до нового навчального року, однак ці обстеження в області тривають. На даний момент виявлено в 41 порушення, керівникам закладів надано пропозиції та приписи щодо їх виправлень.

Порушень при погодженні Держпродспоживслужбою області режимів навчання і виховання, навчально-трудового навантаження та двотижневих меню не виявлено.

Заходи адміністративного впливу в ході підготовки навчальних закладів до нового 2017-2018 навчального року не застосовувались.