Головна Новини На Тернопільщині пенсіонерам перерахують одноразову допомогу автоматично

На Тернопільщині пенсіонерам перерахують одноразову допомогу автоматично

Одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень отримають пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

☝️Як повідомили в департаменті соціального захисту обласної державної адміністрації, завдяки змінам до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», які Верховна Рада України ухвалила 13 квітня, на 29,7 млрд грн. збільшено видатки Пенсійного фонду. Ці кошти буде спрямовано на індексацію пенсій та виплати одноразової допомоги. Після набрання чинності змін до держбюджету потрібно близько 5 днів для того, щоб розпочати виплати.

«Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично. А тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша», – зазначив директор департаменту соціального захисту обласної державної адміністрації Вадим Боярський.

✔️Нагадаємо, Уряд прийняв постанову про підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році у зв’язку із глобальною кризою, викликаною коронавірусом. Відповідне рішення, розроблене Міністерством соціальної політики, було прийняте 1 квітня на засіданні Уряду.