Головна Новини На Тернопільщині патріотизм заміняють грошима

На Тернопільщині патріотизм заміняють грошима

У військкоматах області триває набір військовослужбовців на службу за контрактом. Щоквартала вони мають набрати певну кількість людей. Та бажаючих стати контрактником небагато. За жовтень-листопад зі 100 необхідних відсотків вдалося набрати тільки 28%.

«Станом на 1 листопада не залишилося жодного мобілізованого, всі вони вже повернулися додому, – зазначив Андрій Миськів, заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом. – 30-45% з них підписали контракти на різний термін: від півроку до закінчення дії особливого періоду. Також строкові контракти на рік, два, п’ять підписали інші люди. Зараз триває набір військовослужбовців на службу за контрактом, в тому числі і в нашу бойову 44-ту окрему артилерійську бригаду. На даний час маємо малий відсоток виконання планового завдання – 28%, а до 31 грудня має бути 100%. Більше контрактників йде з Підгаєцького, Підволочиського, Кременецького районів. А в Бучацькому, Монастириському, Бережанському не справляються із завданням, вважаємо в цих районах керівники райдержадміністрацій недопрацьовують.».

Збільшити кількість контрактників намагаються через фінансову допомогу. Так у Тернополі і Тернопільському районі учасникам АТО, які підписують контракти на військову службу виплачують одноразову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень. Щоб виконати завдання із набору контрактників пішли ще далі. Грошову допомогу виплачують не тільки тим, хто зареєстрований у місті і Тернопільському районі, а й усім, хто призивається через Тернопільський міський військкомат.

«Із прийняттям рішення про надання додаткової одноразової грошової допомоги ситуація із набором контрактників трішки покращилася, – каже майор Микола Бойко, військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військкомату. – 10 тисяч гривень виплачується, як громадянам Тернополя і району, так і всім громадянам, незалежно від місця реєстрації, які призиваються через Тернопільський об’єднаний військовий комісаріат. Військовослужбовці, які брали участь в АТО можуть заключити контракт на 6 місяців. За цей час можна заробити 50 тисяч гривень разом із грошовим забезпеченням та виплатами. Зараз це пріоритетний напрямок в агітації при роботі з громадянами.».