Головна Новини На Тернопільщині отруїлись діти у таборі, придбавши продукти у торговій точці неподалік

На Тернопільщині отруїлись діти у таборі, придбавши продукти у торговій точці неподалік

03.08.2017 р. о 09.38 год. від Управління Держпродспоживслужби в Бучацькому районі надійшло повідомлення про виникнення спалаху кишкової інфекції, пов’язаної з закладом оздоровлення ДП ОК «Лісовий», за адресою: Тернопільська область, Бучацький район, с. Скоморохи.

Дата першого захворювання 02.08.2017 р. Кількість захворілих осіб станом на 13.00 год. 04.08.2017 р. – 10 дітей. Усі госпіталізовані в інфекційне відділення Бучацької ЦРКЛ.

Діагноз попередній – Гострий ентероколіт.

Джерело збудника інфекції – встановлюється.

Основна причина спалаху – опрацьовується.

Обставини, що сприяли виникненню спалаху – з’ясовуються.

03.08.2017 р. розпочато проведення спільного епідрозслідування  фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, управління Держпродспоживслужби в Бучацькому районі та Бучацького відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України». 03.08.2017 р. в 10.00 год. здійснено виїзд у вогнище та розпочато проведення заходів в ньому, зокрема: на харчоблоці ДП ОК «Лісовий» відібрано 2 взірці харчових продуктів: масло, сир твердий, 5 яєць курячих, вафлі «Ронні», 8 добових проб, обстежено 17 контактних дітей і 11 працівників харчоблоку. Окрім цього, відібрано 2 проби питної води з розподільчої мережі закладу і воду зі ставка.

Керівнику закладу підготовлено та вручено розпорядження. Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

На даний момент діти вживають безпечні в епідеміологічному відношенні продукти харчування. Кількість хворих не збільшується, Стан здоров`я дітей – задовільний.

Відомо, що усі захворівші діти вживали продукти харчування, придбавши їх у торговій точці неподалік оздоровчого табору.