Головна Новини На Тернопільщині озброєні чоловіки “захопили” військову тренувальну базу (фото)

На Тернопільщині озброєні чоловіки “захопили” військову тренувальну базу (фото)

Близько сотні військовозобов’язаних із Зборівського та Козівського районів області, які входять до оргядра загонів територіоральної оборони, 4 листопада вдосконалювали військові навички. У рамках «Єдиного стрілецького дня», на базі навчального центру Тернопільської окремої артилерійської бригади, наші краяни вправлялися у вогневій, інженерній підготовці та вивчали ази тактичної медицини.

Захід організований Тернопільським облвійськкоматом згідно з Указом Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, який увів в дію Положення «Про територіальну оборону». За словами тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військкомату полковника Олександра Скумбрія у кожному районі області створено певну кількість підрозділів територіальної оборони.

– У разі якщо буде введено правовий режим воєнного стану ці військовозобов’язані залучатимуться до охорони та оборони найбільш важливих державних об’єктів комунікацій на території області, – наголосив полковник Олександр Скумбрій.1-3

Він також зазначив, що ці підрозділи укомплектовані із числа військовозобов’язаних громадян нашого краю, які не залучалися до заходів часткової мобілізації.

– Закликаю тернопільських патріотів звертатися до районних військових комісаріатів за місцем проживання і поповнювати лави однодумців, готових стати на захист рідної землі. Звертаю увагу на те, що військовозобов’язані загонів тероборони не направлятимуться у зону проведення АТО, а у разі потреби, виконуватимуть завдання виключно на території області, – повідомив ТВО облкомісара.