Головна Новини На Тернопільщині облаштували додаткові спецмайданчики для відстоювання вантажівок під час снігопаду

На Тернопільщині облаштували додаткові спецмайданчики для відстоювання вантажівок під час снігопаду

Керівники Служби автомобільних доріг, обласного управління ДСНС, обласного осередку Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» та Національної поліції розробили алгоритм взаємодії, котрий допоможе запобігати виникненню інцидентів із вантажівками. Фури, які перевантажені, без обладнання коліс ланцюгами проти ковзання та зі зношеними шинами, зупиняються на дорогах або ж потрапляють у кювет ледь не під кожного снігопаду.

 Нерідко саме шляховикам та рятувальникам доводиться буксирувати транспортні засоби. В той же час проблем із проїздом легкового транспорту, автобусів, «швидких» та належно обладнаних вантажівок не виникає.

Аби дороги Тернопільщини знову не паралізували фури, при в’їздах у область дорожники облаштували 12 спецмайданчиків, де великогабаритний транспорт зможе перечекати негоду. Це допоможе і мінімізувати присутність фур на дорогах під час снігопаду, і забезпечити безпеку учасників дорожнього руху.

Повний перелік спецмайданчиків можна знайти на карті. Додамо, що на Тернопільщині також функціонують 32 постійні місця відстою фур.

За матеріалами служби автомобільних доріг у Тернопільській області

http://new.te.ukravtodor.gov.ua/press/news/shchob_ne_paralizuvaty_ternopilsku_oblast_pid_chas_snihopadu_vantazhivky_vidpravliatymut_na_spetsmaidanchyky.html