Головна Новини На Тернопільщині невстановлені особи завдали екологічних збитків на 24 млн. грн.

На Тернопільщині невстановлені особи завдали екологічних збитків на 24 млн. грн.

Протягом 2018 року Держекоінспекцією у Тернопільській області перевірено 537 об’єктів. За порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища складено 854 протоколи, з них 42 протоколи передано для розгляду до суду. До адмінвідповідальності притягнуто 699 осіб, сума накладених штрафів складає 186,910 тис. грн., 98 відсотків з яких стягнуто у звітному році. Загальна сума розрахованих збитків становить 26,7 млн. грн., у тому числі нанесених невстановленими особами на суму 24 млн. грн. За збитки заподіяні державі порушенням природоохоронного законодавства було пред’явлено 189 претензій на відшкодування збитків на суму майже 1,9 млн.грн. Стягнуто 147 претензії на суму 1,3 млн.грн.
Громадський контроль з охорони довкілля області протягом 2018 року здійснювали 30 громадських інспекторів. У результаті їх діяльності виявлено 58 порушень природоохоронного законодавства, за якими до адміністративної відповідальності притягнуто 42 особи. 11 протоколів, складених громадськими інспекторами направлено на розгляд суду. Сума накладених штрафів склала 5134 грн.
Протягом року Інспекцією розглянуто 238 звернень громадян. Серед основних тем, які піднімалися у зверненнях: незаконне знищення лісів та зелених насаджень, а також засмічення і забруднення земель.
Пріоритетними напрямками діяльності у 2018 році були: контроль за недопущенням скиду забруднених стічних вод у водні об’єкти, недопущення влаштування несанкціонованих сміттєзвалищ та попередження вирубування колгоспних лісів.