Головна Новини На Тернопільщині на відкритті туристичного сезону представлять замки у 3-D моделях

На Тернопільщині на відкритті туристичного сезону представлять замки у 3-D моделях

Цієї неділі, 12 травня, на Тернопільщині офіційно розпочнуть літній туристичний сезон.

Як повідомили IA ZIK у прес-службі облдержадміністрації, святкові заходи з цієї нагоди проведуть у місті Збаражі.

Гостей прийматимуть на території місцевого замку та призамковій території.

Під час заходів відбудеться презентація серії 3D-моделей замків регіону. Відновити первозданний вигляд споруд взялися студенти та викладачі у місцевому педуніверситеті.

Замки, які вже майже зруйновані, відновлюють за допомогою комп’ютерної реконструкції та 3D-друку. Учасники проекту вивчають історичні відомості про фортифікаційні споруди, матеріали аерозйомок і креслення. Після цього розроблені моделі постають у пластику.

Робота є частиною проекту «Друге життя замків Тернопільщини», який реалізують спільно із облдержадміністрацією. Втілювати проект студентам вишу допомагають фахівці Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Також у Збаражі під час відкриття сезону мешканці районів області презентуватимуть туристичний потенціал своєї місцевості. Відбуватимуться різноманітні конкурси, атракції з повітроплавання, туристичний кінозал і лотерея. Всі охочі зможуть випробувати себе в активному туризмі на локації «Скеледром».

«У програмі – багато цікавого для гостей різного віку, тому беріть свою родину, друзів та близьких – і гайда підкорювати Тернопільщину туристичну», – анонсували захід в облдержадміністрації.