Головна Новини На Тернопільщині на виробництві загинули троє

На Тернопільщині на виробництві загинули троє

На засіданні колегії Управління Держпраці у Тернопільській області, яке відбулося 29 червня, розглянули питання стану травматизму в області та результати спеціальних розслідувань нещасних випадків.
З початку року на виробництві травмовано 23 працівників, з них – 3 смертельно. Смертельні випадки допущені у соціально-культурній сфері, сільському господарстві та автомобільному транспорті.
Колегією Управління було розглянуто стан охорони праці та результати розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, який стався із сторожем у ДП «Дослідне господарство «Подільське» Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції інституту кормів та сільського господарства ПОДІЛЛЯ національної академії аграрних наук України».
Фахівцями Управління було здійснено комплексну перевірку стану охорони праці і промислової безпеки підприємства. Під час перевірки виявлено порушення нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, посадові особи не пройшли повторного навчання та перевірку знань з охорони праці, до роботи допускаються працівники, які не пройшли навчання з питань охорони праці, працівники допущені до роботи без стажування. Крім того, затискні патрони токарних верстатів не мають огородження, свердлильний апарат 2М112 не обладнаний пристосуванням для кріплення оброблюваних деталей.
Під час перевірки виявлено 14 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, притягнуто до відповідальності 2 посадових осіб.
Головні державні інспектори провели перевірку стану охорони праці і промислової безпеки ФОП Будний Р. М, де стався смертельний нещасний випадок із водієм. Під час перевірки виявлено порушення – не призначено відповідального за перевірку технічного стану транспортних засобів при випуску на лінію, водії не пройшли перевірки знань з охорони праці, працівники не забезпечені спецодягом, не здійснюється належний контроль за виконання робіт. Перевіркою виявлено 5 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та притягнуто до відповідальності одну посадову особу.
Колегія зобов’язала керівництво обох підприємств усунути порушення, посилити контроль за дотриманням трудової дисципліни та поінформувати Управління Держпраці у Тернопільській області про виконання заходів.