Головна Новини На Тернопільщині найменше переселенців

На Тернопільщині найменше переселенців

Найменше переселенців осіло в Тернопільській (2 тисячі 123 особи) та Чернівецькій (2 тисячі 427 осіб) областях.

В Україні знову побільшало переселенців з окупованих територій країни. На початку вересня було зареєстровано 1 мільйон 519 тисяч 132 переселенці з Донецької та Луганської областей, а також Криму. Це на 1 тисячу 109 осіб більше, ніж у серпні. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції з окупованих територій України.

Якщо ж розглядати динаміку міграції переселенців за областями, то, за даними Мінсоцполітики, до початку серпня в Луганській області кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб зменшилася на 1 тисячу 591 особу, в Донецькій – навпаки, збільшилася на 579 осіб. У Києві зареєструвалися 1 тисяча 517 осіб, а в Харківській області – 289 осіб. З Одеської області виїхали 516 біженців. У Волинській і Кіровоградській областях додалося по одному переселенцю, а в Тернопільській – двоє осіб.

Сказати впевнено, скільки точно людей виїхало з окупованих територій країни й постійно проживає в інших регіонах, досить складно. Однак кількість зареєстрованих неухильно зростає, оскільки офіційно зареєстрованим переселенцям виплачується матеріальна допомога, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. З початку 2018 року кількість ВПО збільшилася на 22 тисячі 701 особу. В Мінсоцполітики повідомляють, що в липні на соціальні виплати було виділено понад 247 мільйонів гривень. Минулого року в цей же період держава виділила 233 мільйони 600 тисяч гривень допомоги переселенцям.