Головна Новини На Тернопільщині місцевий “авторитет” жорстоко побив правоохоронця (Відео)

На Тернопільщині місцевий “авторитет” жорстоко побив правоохоронця (Відео)

На Тернопіллі у нічному клубі «Park Club», що в місті Чортків, місцевий «перець» Валерій Моспан побив правоохоронця. Інцидент трапився ввечері 24 грудня.

Як розповів сам потерпілий, сталось це не спроста. Випадок напряму пов’язаний із професійною діяльністю представника поліції,  пишуть Тернополяни

– Того ж дня по роботі я був у районній лікарні, адже мав допитати чоловіка, якому інший місцевий хуліган, який до слова є борцем з фрі-файту, розбив голову. Там я і зустрів молодика, який не допускав мене до лікаря, перешкоджав службовій діяльності погрожував розправою. Адже кривдник потерпілого був з його оточення. Вигукував щось на кшталт: «Я тебе зловлю і поламаю»…, – говорить співробітник Чортківського відділу поліції ГУНП у Тернопільській області.

Історія продовжилась вже того ж вечора. Разом із друзями поліцейський пішов у місцевий нічний клуб, де й сталася бійка. Він лише встиг оплатити за вхід і два метри зайти за турникет, коли до нього підбігли охоронці, витягнули на вулицю і тримали, допоки його лупцював «фраєр» на ім’я Валерій Моспан. Все відбувалось під клубом на очах у десятків людей. З правоохоронцем був ще один працівник поліції, який намагався нівелювати конфлікт, але це не допомогло.

Після цього за день правоохоронці зібрали усі необхідні докази, взяли записи з камер спостереження, покази свідків тощо та затримали «недокаратиста» по ст. 208 КПК. Хулігана помістили в ізолятор тимчасового тримання на три дні. Проти порушника відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство, вчинене особою, раніше судимою за аналогічний злочин, чи пов’язане з опором представникові влади або представникові громадськості…). Якщо вину підозрюваного буде доведено в суді, йому «світить» позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Вчора йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час (з 20:00 год. до 07:30 год.) на 60 днів.

На щастя, у правоохоронця не діагностували серйозних травм. У нього лише забої ребер та пошкодження верхньої кінцівки.

То ж хто такий Валерій Йосипович Моспан? Якщо запитати місцевих жителів, то про нього відгукуються дуже навіть з негативної сторони. Він неодноразово вже був судимий за хуліганство. Чортківчани кажуть, що це такий собі «службовий пес» місцевих бізнесменів – проколює на вимогу своїх «господарів» колеса, постійно перший на усіх розбірках, а сам вважає себе  «крутим перцем»,  який «тримає Чортків». Правоохоронцям же він представлявся начальником охорони клубу «Park Club», хоча він там навіть не працює, адже цю інформацію перевірили.

Цікаво, що ще літом цього року мер Чорткова Володимир Шматько опублікував відео з камер спостереження в центрі міста, на якому видно, як ніхто інший як «герой» нашої історії Валерій Моспан розбив замок на облаштованому обмежувачі руху при в’їзді з вул. А.Мельника на центральну вул. Т.Шевченка. Молотком, а потім ногами він за лічені секунди розправився з перешкодою на шляху проїзду його автомобіля.

І це – далеко не єдиний випадок, через який той мав проблеми із законом. Тим не менше, молодик продовжує вести себе зухвало, мовляв, він і є закон. Та чи не загрався «фраєр» в крутого хлопця?

Відео з камер спостереження під клубом «Park Club» у Чорткові: 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MiyCW_ENdnI&w=560&h=315]