Головна Новини На Тернопільщині міліціонери викрили опікунські афери

На Тернопільщині міліціонери викрили опікунські афери

1374644847_opkaСпівробітники Зборівського райвідділу міліції викрили факти вчинення шахрайських дій з боку двох жителів району. Молоді чоловіки в районному управлінні праці та соціального захисту населення оформили опікунство над пристарілими родичами. Проте своїх обов’язків по догляду не здійснювали, а виїхали за кордон. З якою метою зборівчани оформили соцдопомогу та які збитки завдали державі, наразі з’ясовують слідчі.

 Догляд за своєю старенькою бабусею оформив 36-річний житель селища Залізці. Чоловік подав у соцзабез відповідний пакет документів і невдовзі його призначили офіційним опікуном пенсіонерки. Та замість піклуватися про бабусю, чоловік подався на заробітки за кордон.

Так само вчинив ще один житель Зборівщини. 25-річний непрацюючий чоловік теж рахувався опікуном пристарілої родички  лише на папері.

Обидва факти неправомірного опікунства викрили працівники міліції. За попередніми підрахунками, підозрювані своїми діями завдали державі збитків на суму понад чотири тисячі гривень кожен.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження. Дії чоловіків кваліфікують за частиною 1 статті 190 ККУ – шахрайство.