Головна Новини На Тернопільщині мер міста разом із заступниками труїть безпритульних собак?

На Тернопільщині мер міста разом із заступниками труїть безпритульних собак?

У суботу, 6 травня в місті Чорткові були отруєні дві безпритульні собаки. Громадська організація «Друг» в особі Оксани Сименишин у соціальних мережах звинуватила міську владу й особисто міського голову Володимра Шматька, його заступників Романа Тимофія і Олега Недокуса в причетності до знищення тварин.

Безпідставне звинувачення, не підтверджено жодними доказами, є абсолютно неприпустимим і абсурдним. Міська влада не має жодного відношення до цього випадку.
Проблема бродячих собак не найголовніша для України й українських міст, в тому числі і для Чорткова, але вона існує, і існує не перший рік. Для вжиття заходів з охорони тваринного світу, створення більш комфортних умов для життя людей та гуманного середовища для існування тварин міським головою ініційовано прийняття Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Чорткові на 2017 рік. На заходи з реалізації Програми передбачено кошти у сумі 60 тис. грн. Реалізація програми виключає жорстоке поводження з тваринами, зменшення їх чисельності може здійснюватись лише гуманними методами.

В той же час марно сподіватись, що окрема людина чи структура самостійно візьме і вирішить цю проблему. Тут важливо усвідомити, що кожен з нас впливає на цю ситуацію, на її подолання або ж навпаки на погіршення. Хочеться нагадати як майбутнім потенційним господарям, так і існуючим про відповідальність за свого четвероногого друга. Якщо приручили тварину, за нею потрібно доглядати, годувати і т.д.
Також звертаємось до громадських організацій, активістів брати участь в реалізації заходів Програми, використовувати кошти для стерилізації, харчування безпритульних собак.

В той же час вважаємо за необхідне створення в місті стерилізаційного центру. Це ще одне із питань, над яким працює міська влада. Працівниками міської ради на чолі з мером міста Володимиром Шматьком вивчається досвід роботи Чернівецького центру стерилізації тварин, який одночасно є і притулком для них, що збудований за грантові європейські кошти.

Вивчається і місце розташування, яке б відповідало необхідним санітарним нормам та було прийнятним для жителів міста.

Ще раз наголошуємо, що міська влада не має жодного відношення до знищення тварин, засуджує вбивство та жорстоке поводження з ними.

Також заявляємо, що готові всебічно сприяти розслідуванню цієї справи, якщо громадська організації «Друг» звернеться з відповідною заявою до правоохоронних органів.
У той же час, ми абсолютно впевнені в тому, що проблему з безпритульними тваринами треба вирішувати вже сьогодні і кожному з нас. Тому будемо дуже раді будь-якій підтримці, повідомила прес-служба Чортківської міської ради