Головна Новини На Тернопільщині – майже 64 тисячі платників податків

На Тернопільщині – майже 64 тисячі платників податків

Станом на 1 серпня цього року на обліку в органах державної фіскальної служби області перебувало 63 835 основних платників податків, з яких 21 206 юридичних осіб та  42 629 фізичних осіб-підприємців.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, протягом липня 2016 року на податковий облік взято 394 платники податків, з них 37 юридичних осіб та 226 фізичних осіб-підприємців.

Щодо платників податку на додану вартість, то їх на обліку в органах ДФС Тернопільщини перебуває 2 499, в тому числі 2 146 юридичних осіб та 353 фізичні особи-підприємці. В свою чергу платників єдиного соціального внеску на обліку – 71 319.

Позитивним є той факт, що помітно зростає кількість платників податків в органах ДФС Тернопільщини, які подають звітність в електронному вигляді.

Нагадаємо, платники, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку,   можуть скористатися наступними електронними сервісами, зокрема:

– надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю, за запитами платників;

– інформаційне повідомлення про наявну заборгованість;

– надання відповідей на електронні запити платників щодо отримання інформації з Реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ в Реєстрі;

– інформування платників податків щодо наявних податкових і митних ризиків та заходів щодо їх усунення через автоматизований сервіс з формування електронних повідомлень «Податковий асистент».

Також на веб-порталі Державної фіскальної служби України запроваджено роботу онлайн-сервісу  «Електронний кабінет платника податків».