Головна Новини На Тернопільщині майже 2,5 літрі спирту хотіли переслати поштою

На Тернопільщині майже 2,5 літрі спирту хотіли переслати поштою

З метою протидії тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів, вивільнення ринку для надходження легальної підакцизної продукції та у ході проведення операції «Акциз-2017», нещодавно співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області за процесуального керівництва прокуратури області упереджено надходження в тіньовий обіг великої партії спирту.

Встановлено, що один із мешканців області пересилав спирт особам, які займаються незаконним виготовленням алкогольних напоїв, користуючись послугами служби кур’єрської доставки.

Отримавши інформацію про чергове оформлення вантажу зі спиртом, правоохоронцями призупинено його відправку.

У ході слідчих дій, санкціонованих судом, вилучено майже 2,5 тис. літрів спирту. Якщо б вилучений працівниками податкової міліції спирт потрапив у незаконне виробництво, то його було б достатньо для виготовлення майже 12 тис. пляшок горілки, а втрати бюджету від ненадходження акцизного податку перевищували б 300 тис. гривень.

Триває досудове розслідування.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 6,2 млн гривень. За результатами судового розгляду прийнято рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 3,4 млн гривень.

Головного управління ДФС у Тернопільській області